Dzisiaj postanowiłem się ostro zabrać za poszukiwanie jedzenia bogatego w białko a zarazem ubogiego w węglowodany i tłuszcze.
Zakupiłem:
- serek twarogowy (chudy i półtłusty, aż tak nie będę uciekał od tłuszczu)
- serek wiejski lekki
- serek homogenizowany
Są tu dosyć fajne proporcje potrzebnych mi składników, dodatkowo na allegro zamówiłem odżywkę białkową, którą będę uzupełniał brakujące białko w ciągu dnia. Odżywkę wspomagać będę dodatkowo multiwitaminą i wapniem w rozpuszczalnych w wodzie tabletkach.
Odnośnie wczorajszego deseru - był pyszny, trochę kwaskowy, dlatego czułem go chyba do samego zaśnięcia :)
Dzisiaj na obiad zjadłem pomidorową, a potem mocno rozdrobnione ziemniaki z sosem mięsnym. Co ciekawe, zjadłem może 1/6 tego co zwykłem jadać przed operacją i byłem najedzony do syta. A żeby było jeszcze ciekawiej, to zwykle godzinę po obiedzie byłem znowu głodny, a teraz...
mija druga godzina i nie mam zamiaru niczego więcej przyjmować do kolacji.
Dzisiejsze zdjęcia:
Zakupiłem:
- serek twarogowy (chudy i półtłusty, aż tak nie będę uciekał od tłuszczu)
- serek wiejski lekki
- serek homogenizowany
Są tu dosyć fajne proporcje potrzebnych mi składników, dodatkowo na allegro zamówiłem odżywkę białkową, którą będę uzupełniał brakujące białko w ciągu dnia. Odżywkę wspomagać będę dodatkowo multiwitaminą i wapniem w rozpuszczalnych w wodzie tabletkach.
Odnośnie wczorajszego deseru - był pyszny, trochę kwaskowy, dlatego czułem go chyba do samego zaśnięcia :)
Dzisiaj na obiad zjadłem pomidorową, a potem mocno rozdrobnione ziemniaki z sosem mięsnym. Co ciekawe, zjadłem może 1/6 tego co zwykłem jadać przed operacją i byłem najedzony do syta. A żeby było jeszcze ciekawiej, to zwykle godzinę po obiedzie byłem znowu głodny, a teraz...
mija druga godzina i nie mam zamiaru niczego więcej przyjmować do kolacji.
Dzisiejsze zdjęcia:
Super! Ciesze sie ze wszystko dobrze sie skonczylo :) Ja przygotowuje sie do operacji retrogenii w marcu, wiec jeszcze troche przedemna .. Pozdrawim :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń